Návrh kuchyně zdarma a sleva 37%!
Facebook LightStyle Instagram LightStyle LinkedIn LightStyle

Ergonomie a systémy

Ergonomie a systémy


Design a technologie

Pro design našich kuchyní je charakteristická individualita. Nejedná se pouze o vizuální prvky, jako jsou čelní plochy a barvy, ale také o funkční aspekty, jako je ergonomie, vybavení a kvalitativní požadavky na kuchyň.





Ergonomie

Práce v kuchyni je opravdu zábavná jen tehdy, když jsou skříňky ve správné výšce, vzdálenosti a všechny důležité pomůcky jsou rychle a snadno po ruce. Stručně řečeno: když je kuchyně naplánována tak, aby práce byla příjemná a šetrná k tělu.





Ergonomie a systémy




Pracovní výška - ideální rozměr závisí na vaší tělesné výšce a určuje se podle výšky loktů. Díky třem různým výškám korpusu (informace o výškách korpusů) v kombinaci se dvěma tloušťkami pracovní desky a sedmi výškami soklu je lze individuálně naplánovat.





Ergonomie a systémy




TLOUŠŤKA PRACOVNÍ DESKY + VÝŠKA KORPUSU + VÝŠKA SOKLU = PRACOVNÍ VÝŠKA









Z ergonomického hlediska není důležitá pouze pracovní výška: Vysoce integrované elektrické spotřebiče, výsuvné vnitřní zásuvky a výsuvy nebo nástěnné skříňky s křídlovými dvířky, které lze elektricky zavřít, výrazně usnadňují každodenní práci v kuchyni.





Ergonomie a systémy
Ergonomie a systémy




Ergonomie a systémy
Ergonomie a systémy




Ergonomie a systémy
Ergonomie a systémy




Ergonomie a systémy




Výška korpusu

Základem individuálního plánování kuchyně je výška korpusu. Nabízíme vám výběr ze tří různých výšek. Pokud zkombinujete různé výšky soklu a tloušťky pracovní desky, můžete najít optimální řešení pro každý konstrukční požadavek nebo situaci v místnosti. Kuchyňskou linku lze samozřejmě individuálně přizpůsobit výšce uživatele.





Ergonomie a systémy




13 cm modul (=výška zásuvky) zajišťuje čisté a rovnoměrné rozmístění spár. Vynásobením 5,5 x 13 cm, 6 x 13 cm a 6,5 x 13 cm získáme výšky 71,5 cm, 78 cm a 84,5 cm.





Výška korpusu 71,5 cm je klasická standardní výška a navíc má tu výhodu, že ji lze instalovat téměř kamkoli. Tato výška je ideální pro staré budovy s výškou paprapetu 86 cm. Z ergonomické hlediska je dosaženo optimální pracovní výšky pro osoby menšího vzrůstu.

Ergonomie a systémy




Ergonomie a systémy

Výška korpusu 78 cm poskytuje flexibilní výškový rastr pro různé způsoby použití v kuchyni. Kombinuje praktičnost s ergonomií pro téměř jakékoli použití. Tato výška je navíc ideální pro moderní stavby s vyšší výškou parapetu cca 100 cm.





Pokud toužíte po exkluzivitě, inovativních řešeních a zvláštním pocitu domova, je naše extra vysoká korpusová skříň o výšce 84,5 cm díky svému kubickému vzhledu ideální pro otevřené prostory a plynulé přechody mezi kuchyní a obývacím prostorem. V kombinaci s nízkou výškou soklu ji lze dále přizpůsobit. Skvělý bonus: více úložného prostoru. Vyšší pracovní výška je navíc skvělá pro vyšší osoby.

Ergonomie a systémy








Hloubka korpusu

Více úložného prostoru díky různým hloubkám skříněk - maximální flexibilita i pro větší talíře nebo objemné kuchyňské náčiní, které lze snadno uklidit.





Nástěnné skříně

U nástěnných skříněk je standardní hloubka 35 cm. U vybraných výšek a šířek nástěnných skříní nabízíme volitelně hloubku 56 cm pro další úložný prostor.

Spodní skříně

K dispozici jsou tři hloubky korpusu v rozmezí 35 až 56 cm. U výšky korpusu 78 cm máte navíc možnost volby hloubky 66 cm.

Ergonomie a systémy




Ergonomie a systémy

Vysoké skříně

V celé řadě vysokých skříněk máte možnost volby hloubky skříněk od 35 do 56 cm. Upozornění: hloubka 66 cm není možná u modelů bez úchytek.